Rocsana vă prezintă vremea

 

de Cristi Neagoe (cristi.neagoe@filos.ro)

 

 

S-aveți mare grije acuma că deși e cald și bine circulă răceala și poate foarte ușor să ve tragă curentu mai ales dacă stați mai mult la bibleotecă sau rămâneți în pragu ușii că nu vă primește Gigi la seminar c-ați întârziat un minut.

Mai ieri alaltăeri am primit în cutia poștală un pliant mare galben cu o inimă roșie care de-abia încăpea și m-am gândit că-i de la Remus, vagabontu vieții mele. Da el când s-a întors acasă m-a luat așa de mi-a zis că nu-i de la el și că cine pizda mă-tii de curvă e Maghi acesta fă? Da io l-am liniștit așa și i-am zis pui nu te enerva Remusică al meu că iote toată scara a primit ș-atuncea el s-a pus în genunchi și mi-a zis iubirea mea iartă-mi gura rea, orice mi-ai face tu n-am să iubesc alta.

Dragostea noastră pe veci n-o să se ofilească chiar dacă mai mă arde el așa când îl mai supăr și mai umblă noaptea de capu lui să se gândească la lucruri care-i povestesc io ziua de la facultate. Îi place mult să îi vorbesc despre ce mai fac io pe la școală și câteodată citim împreună din dialogul Parmenide înregistrat de platon când era Socrate mai tânăr și vorbea cu străinul din Elea. Cred că la inimioarea aceea maghi Remus a răbufnit fiindcă nu poate să conceapă, ca mine de altfel, că sufletul poate fi reprezentat cu atât mai puțin lipit pe un geam. Când am văzut ân faidon că el zboară și să tăvălește prin noroi am fost un pic derutați amândoi dar apoi ne-am dat seama după ce am stat și-am fumat o țigare că la platon sufletul este o idee! Cum altfel ar putea el să facă toate chestiile acelea și să fie atât de jmecheros de le face el pe toate de la contopire cu calu și vaca și cercul și patul până la a fi pleoapă acolo pe bulele cu idei dintre care cea mai importantă bulă e Binele? Ha?

Apoi am stat și-am vorbit cu domnul Totu care este un caterincos și un domprofesor de milioane și ia-m spus la ce concluzie am ajuns io cu Remus al meu gândindu-ne cine dracului e maghi acesta. Mia spus să-i zic Sabin ceea ce e chiar mijto din partea lui și m-a întrebat întâi de toate dacă iubesc poezia și dacă știu să privesc natura. M-a pus să-i recit ceva și io am început așea cu umpic de cântec: „Am scris numele tău pe o floare de mai și te-am blestemat iubire să nu ai, să nu ai iubire, la fel ca și mine și de bunătate să na-i parte..." dar m-a oprit repede și a zis să revenim. Apoi mia spus că ideea noastră cu ideea este foarte bună da că trebe s-o evidențiem într-o lucrare de minim 6 pagini la un rând jumătate taims de doișpe așa că io și Remus al meu ne-am pus pe treabă și am început să citim platon din scoarțăn scoarță. Binențeles că am făcut inima maghi bucăți și din ia ne-am făcut semne de carte care să le punem unde găsim dovezi de suflet.

 

[Foto: Migo Caranfilian / MikeStudio: 0740.109.630 / lenjerie: Etam / Blană: MG Blănuri / Cizme: D'Anovi]

comenteaza acest articol pe Forum 


Alte articole de același autor:

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 5)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 6)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 7)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 8)