Critice

Actualități tabloide

 de Cătălin Bălan

 •     Primarul din Suceava s-a pus pe strîns cîini comunitari, numai că a primit o scrisoare cu blestemății de la niște călugări și maici care îl amenințau cu Cel de Sus pe edilul cîinos. Declarația primarului însă, nu demonstrează decît că la mijloc e mîna necuratului: "În spatele acestor proteste se ascund unele grupuri de interese".
  Brigitte Bardot, Paula Iacob (avocata patrupedului xenofob) și asociația "Cuțu-Cuțu" reprezintă un grup de interese deconspirat. Pînă acum toată lumea vorbea de grupuri de interese pentru că dădea bine să fii hăituit de ele, însă noi am găsit rețeaua subversivă. A, era să-l uit pe Mihai Constantinescu. Iubiți și cînii vagabonzi.


 • Barometrul rural prezentat de Institutul pentru o Societate Deschisă ne spune că 85% din locui-torii satelor din țara noastră merg încă la closetul din curte, în timp ce 2% dintre românii fără mofturi nu merg nicăieri, căci nu au wc.
  Problema se pune dacă cei 200.000 de votanți majoritar PSD (cît înseamnă 2%) se abțin sau chiar nu consumă foloase de la vacă, găină sau porc. Dacă e valabilă prima variantă, oamenii aceștia pot fi pierduți pentru exercițiul democratic, din moment ce exersează zilnic prin ogradă absenteismul la urne. Unica salvare ar fi autobuzele cu toalete. A doua posibilitate îl lasă cu gura căscată pe puștiul chinez care era anunțat ca al doilea Budha pentru că nu mîncase nimic de cîteva luni. Eu cred totuși că sătenii noștri stau în lotus sub smochini autohtoni. Oare au bețișoare parfumate?


 • C.V. Tudor a spus că deține informații că pînă în luna iunie 2006, PD se va retrage de la guvernare. Domnia sa a mai declarat că în privința perche-zițiilor,își pune casa la dispoziția jurnaliștilor care pot veni cu o singură condiție: să nu-i sperie copiii care sunt încă minori.
  Faptul că liderul PRM a vorbit în același discurs de cele două situații, mă determină să cred că informația despre PD o are de la copiii domniei sale, din moment ce vrea să-i ferească de întrebările iscoditoare ale presei. Eu zic să așteptăm pînă cînd copiii Tribunului devin majori și apoi îi putem speria. Da' halatu'?


 • Femeile căsătorite din Coreea de Sud sunt cel mai puțin fericite de viața sexuală, conform studiului unei companii ce vinde medicamente pentru potență. Ele sunt nemulțumite în primul rînd de lipsa de afecțiune a sexului tare, după cum informează Reuters, citat de Rompres.
  Nu știu cum or fi femeile din Coreea de Sud, dar cred că cele din Coreea de Nord depășesc norma la satisfacție sexuală. Acolo cred că la un sondaj similar, toată lumea ar fi pentru și ici-colo cîte o abstinentă. Nu știu ce se întîmplă dacă își fac bărbații autocritica, pentru că ar da cu eroare. Cineva minte și se trece la interogatoriu oral. Mie mi-a plăcut în știre "lipsa de afecțiune a sexului tare". Care tare?


 • Ministrul de externe bolivian a declarat că frunzele de coca din care se extrage cocaina, sunt atît de nutritive încît ar trebui incluse în meniul pentru micul dejun oferit de școală.
  Eu aș propune să nu fie preluată știrea asta de alte publicații, nu de alta, dar ne pleacă în Bolivia toți copiii de vipuri și toți jucătorii români de la Juventus. Vom deveni o țară pustie și vom spune că pe lîngă exportul de creiere, ne-au plecat și nările. Ar mai fi varianta implementării programului: pe lîngă corn și lapte să existe la masa de dimineață o priză pentru fiecare micuț. Ar fi o politică socială inspirată.