Editie speciala: Referatele studenþilor

 

Jurnal de referat

de Dan Panaet, dan@revista.filos.ro   

    21 mai, 8:56 am
Astăzi am aflat că pentru seminarul de Filosofia Limbajului trebuie scrise două referate. Nu-i o veste prea bună din moment ce mă amăgisem cu gândul că am terminat cu toate obligațiile pentru seminariile de semestrul ăsta.

9:07 am
Mă întreb dacă referatul pe care l-am scris la limbajului e primul sau al doilea.

10:35 am
Deadline-ul pentru al doilea referat este 23 mai. Dar pentru primul? Dacă eu l-am scris de fapt pe al doilea și mi-a mai ramas primul?

4:23 pm
Dar ce înseamnă primul în condițiile astea? Se referă la ordinea cronologică a scrierii referatelor sau a predării lor? Dacă e vorba de predarea referatelor doar, situația mea e ok. Primul referat predat e primul pur și simplu. Mai rămâne de dat al doilea.

6:03 pm
Tocmai am aflat care este diferența dintre cele două referate: primul trebuie să aibă maxim trei pagini, iar al doilea maxim șase. Oare în cazul ăsta se mai aplică regula ordinii cronologice în care au fost predate? M-ar avantaja să nu se mai aplice. Referatul pe care l-am dat deja are aproape 6 pagini, deci ar fi ideal să fie considerat al doilea referat.

11:19 pm
Sper ca referatul deja dat să fie considerat ca fiind al doilea. Nu știu pe ce aș mai putea scrie acum șase pagini. De fapt, nu știu dacă aș mai putea scrie nici măcar 3 pagini pe o temă de filosofia limbajului. Trebuie să-l conving pe seminarist că am dat al doilea referat. Trebuie!

22 mai, 10:12 am
Sa îi las un bilet în căsuța de la poartă, odată cu referatul? Un bilet totuși s-ar putea pierde. Mai sigur ar fi să îmi explic situația chiar în referat. Sau poate…

10:17 am
Încep să scriu: "Referința descripției definite al doilea referat, în condițiile în care avem de-a face cu o folosire atributivă a acesteia… "