Despre revista:

“Luni” este o revista interna gratuita a studentilor la Filosofie. Ea apare bilunar, in ziua de luni. Participarea cu articole este voluntara, nici un alt drept sau responsabilitate nu este transferat  intre revista si autori cu exceptia dreptului revistei de a publica materialul.

Echipa de redactie selecteaza spre publicare materialele propuse de oricine si le ordoneaza. Sedintele echipei de redactie sunt deschise, joi la 18.00 (inaintea datei de luni de publicare)

Urmatorul numar (5) va aparea pe 6 februarie 2006. Articolele sunt asteptate la revista@filos.ro  pana pe 1 februarie. Pe 2 febr, la 18.00, are loc sedinta de redactie.

2. Echipele de redactie LUNI
Nr. 1

Echipa de redactie LUNI
Coordonator: Alina Latkulik
Coordonator adj: Madalina Potinc
Responsabil de numar: Manuela Stoicescu
Tehnoredactor: Marian Calborean
Distribuitor: Razvan Ilie

Nr. 2

Echipa de redactie LUNI
Responsabili de numar: Manuela Stoicescu, Paul Mihalache
Coordonator: Alina Latkulik
Coordonator adj: Madalina Potinc
Tehnoredactor: Marian Calborean
Distribuitor: Razvan Ilie

Multumiri speciale:
Elena Felicia Orosz (Iasi)
Ruxandra Apetrei

 

Nr 3

 Echipa de redactie LUNI
Responsabili de numar: Manuela Stoicescu, Paul Mihalache
Coordonator: Alina Latkulik
Coordonator adj: Madalina Potinc
Tehnoredactori: Marian Calborean, Lavinia Marin(web) 
Distribuitor: Razvan Ilie

 

 

 

Nr. 4

Echipa de redactie LUNI
Responsabil de numar: Lavinia Marin
Coordonator: Alina Latkulik
Coordonator adj: Madalina Potinc
Tehnoredactori: Marian Calborean, Lavinia Marin(web) 
Distribuitor: Razvan Ilie

   
3. Procedurile de aparitie ale revistei

Facilitatile de lucru
adresa de email pentru trimiterea oricarui material revista@filos.ro
lista de Yahoogroups deschisa oricui revistafilosofie@yahoogroups.com , spre care revista@filos.ro trimite instant orice material nou primit catre discutie si eventuale imbunatatiri. Tot pe lista de Yahoogroups se pot citi toate materialele propuse de-a lungul timpului, inclusiv cele care nu au avut loc in forma tiparita.
http://revista.filos.ro sau www.filos.ro/revista, siteul de afisare a versiunii electronice a revistei, care apare in acelasi timp cu forma tiparita (luni, o data la doua saptamani)

Panoul revistei:
articolele din numarul curent afisate si o urna a revistei pentru depunerea articolelor scrise de mana (doar in cazul incapacitatii de a trimite in versiune electronica)

Echipa de redactie:
-se intruneste joi, ora 18.00, o data la doua saptamani, in Facultatea de Filosofie din Bucuresti, fiind compusa din:
-2 responsabili de numar
-2 coordonatori
-tehnoredactor
-multiplicator / distribuitor
-coorodnatorii de pagini (profesori sau echipe de studenti care se angajeaza pt coordonarea unei pagini din revista)
-Oricine poate asista la adunarea echipei de redactie, sedinta fiind deschisa
-echipa de redactie revede, la prezentarea responsabililor de numar, toate articolele depuse la revista@filos.ro si in urna redactiei pana miercuri seara (ziua anterioara) si decide cu majoritate respingerea sau amanarea motivata a unor articole si pozitionarea articolelor in paginile numarului.
-echipa de redactie decide asupra rubricilor revistei pentru respectivul numar din articolele primite
-echipa de redactie decide si responsabili de numar etc pentru urmatorul numar al revistei

Tehnoredactarea si realizarea versiunii online se fac sambata si duminica (dupa adunarea echipei de redactie) de catre tehnoredactor
Multiplicarea si distribuirea se fac luni dimineata (dupa weekendul de tehnoredactare) de catre multiplicator / distribuitor

Rubricile constante:
-in afara de rubricile decise de echipa de redactie pentru respectivul numar, mai multi studenti, un profesor etc pot cere coordonatorului infiintarea unei rubrici, garantand aparitia acesteia pentru 4 numere (8 saptamani)
-o rubrica poate consta intr-o pagina pentru un articol sau mai multe, scrise de aceasi persoana sau mai multe persoane (aceste decizii cad in responsabilitatea celor ce au infiintat rubrica)
-rubrica constanta va fi inaintata ca intreg responsabililor de numar la revista@filos.ro, numai in format electronic, urmand ca aceasta sa fie examinata la echipa de redactie de joi seara
-coordonatorii unei rubrici constante pot cere o anumita tehnoredactare, ordonare a articolelor etc

Ce se publica / Ce nu se publica
Scopul revistei este de a oferi un spatiu studentilor si profesorilor care stiu si doresc sa scrie, indiferent de alte considerente. Revista deschisa va fi si un buletin intern si o revista culturala in Facultatea de Filosofie, orice contributii fiind binevenite. Echipa de redactie va motiva orice respingere, incercand sa evite aparitia in revista a jignirilor, calomniilor, reclamelor, materialelor foarte lungi / plicticoase, samd, sugerand totodata modalitati de imbunatatire a articolului. In afara de spargerea articolului pentru aparitia in mai multe numere si posibilele greseli de transcriere, nu se vor decupa articolele fara acordul autorului.
Se accepta si alte materiale decat eseuri, prezentari si interviuri: mici povestiri, caricaturi, poante, citate si comentarii, chiar si poezii bune, dar se va face o separare editoriala stricta intre mai multe tipuri de material (prin fascicule sau anexe)

Cine poate face parte din echipa de redactie?
Orice student, daca este responsabil de numar, coordonator, tehnoredactor sau multiplicator / distribuitor pentru acel numar. Pentru a deveni coordonator, tehnoredactor sau multiplicator trebuie experienta in revista. Astfel se incurajeaza voluntariatul celor ce vin la sedintele echipei de redactie si oresc sa se ocupe partial de aparitia revistei.

Cu cine vorbesc daca nu stiu ce sa scriu?
Nu esti obligat sa scrii, revista este destinata celor care doresc sa scrie. Daca insa nu stii cum va fi primit un anumit articol / material sau cum sa-ti faci ideea mai buna, poti contacta responsabilii de numar pentru numarul in care urmeaza sa publici sau coordonatorul. Poti trimite oricand materialul la revista@filos.ro si sa urmaresti reactiile la http://groups.yahoo.com/group/revistafilosofie (daca devii membru)

4. FILOS -Asociatia Studenteasca pentru Filosofie si Societate

Ideea deschiderii acestei reviste a apartinut FILOS, in urma discutiilor cu studenti si profesori ai Facultatii de Filosofie. FILOS intelege totusi sa lase revista total deschisa oricaror tipuri de materiale, neexercitand constrangeri editoriale.

Revista este editata cu sprijinul FILOS, nu de catre FILOS, acest sprijin constand in oferirea unei minim suport logistic, administrarea revistei, facilitatile web

Pentru mai multe informatii despre FILOS, office@filos.ro