În aşteptarea "Revistei cu Filosofie"

    La Numărul 1 al revistei Luni, singurul text ce semăna a manifest de lansare a revistei era acesta "Vă rugăm, nu trimiteţi referate, texte scrise de altcineva sau literatură slabă. Pe studenţi îi interesează ce se mai întâmplă, opinii inteligente, interviuri, recenzii etc."
    Credem că a venit momentul pentru o renunţare parţială la aspectul studenţesc şi la micile bârfe ce fac viaţa academică minunată. Acceptând că nici voi, nici filosofia nu se restrâng la Facultatea de Filosofie din Bucureşti, dorim să lărgim oportunitatea ca ideile oamenilor din facultate să ajungă la un public mai larg interesat de filosofie. Şi invers. În loc de "revistă deschisă a studenţilor în Filosofie", dorim o "revistă deschisă editată de studenţi în Filosofie". Dacă "Luni" va rămâne titlul fascicului numit odios "Viaţa studenţească", titlul întregii reviste va indica relevanţa filosofiei pentru colaboratori şi cititori: "Revista cu Filosofie".
    Sperăm ca demersul nostru să fie bine primit de cititori şi de Facultatea de Filosofie din Bucureşti, cu care această revistă are o relaţie specială. Noua revistă, la fel ca şi cea veche, va atrage aprecieri pozitive despre locul în care ea este editată, deşi nu se va limita la a fi un "buletin intern".
Vom promova în continuare cele trei principii care ne justifică existenţa ca revistă vie cultural-filosofică:

  • deschiderea revistei (orice student va putea câştiga experienţă editorială la noua revistă),

  • independenţa editorială

  • gratuitatea

 

Numărul 1 al Revistei cu Filosofie va apărea în jurul datei de 4 mai cu:

  • Preluarea editării revistei de către Asociaţia FILOS, odată cu identificarea ISSN (mult-promisă)

  • Multiplicare parţial color, coverart diferit la fiecare ediţie

  • Distribuţie la Bucureşti, Cluj, Iaşi

  • Un sistem de recenzare la nevoie a articolelor, pentru cea mai bună calitate

  • (doar ca sugestie) Salarizarea superioară de către Facultăţile de Filosofie a profesorilor colaboratori şi creşterea bursei în rest

    Să ne vedem peste încă 10 numere !

 

comenteaza acest articol pe Forum