Rocsana vă prezintă vremea

de Cristi Neagoe, cristi.neagoe@filos.ro

 

Chiar dacă joi şi vineri o să trebuiască să ne scoatem iar din şifoner hainele de ploaie, eu mă simt la căldură între băieţii ăştia drăguţi care mă privesc ca pe una de-a lor şi mă admiră sincer.

Mă surprind adeseori întrebându-mă de ce mă place lumea atât de mult. Oare fiindcă prezint vremea? Într-atât de mult să-i schimbe asta încât să-i facă mai buni? Eu una, dacă nu aş şti când să iau cu mine umbrela, când blăniţa şi când ochelarii de soare, nu aş mai fi atât de feng shui pe cât mă dovedesc de obicei în relaţiile academice şi interumane. Cu siguranţă aş fi mai tristă şi mai tăcută la seminarii, aş folosi clipele de concentrare atât de preţioase gândindu-mă la cum îmi stă părul, i-aş privi cu mai multă ură pe ceilalţi colegi şi mi-ar fi mai greu să intru în dezbateri consolidate pe argumente dacă mi s-ar scurge rimelul.

Eu posed ştiinţa viitorului şi o fac accesibilă celor mulţi, precum vracii în societăţile primitive din Noua Guinee sau Rahova, precum Pythia în antichitatea greacă. Sunt oraculară, ar spune prietenul meu Remus dacă s-ar îmbăta cu Burger, ceea ce nu reuşeşte niciodată. Sunt cea care ar fi putut să-i transmită lui Socrate mesajul misiunii sale divine în Cetate. Eu i-aş fi zis să n-o mai neglijeze atâta pe Csantipa pretinzând că oferă maieutică for free. De maiouri şi sandale se ocupau cu adevărat negustorii din Orientul Îndepărtat, cum o fac până astăzi în complexul Europa.

Dar nu, nu cred că-i doar atât. Mai ales că eu, spre deosebire de Pythia, care era o aurolacă, sunt mai degrabă o fană a esenţelor herbale şi a senzaţiilor hextatice. Da, chiar Plutarh, unul dintre istoricii mei preferaţi, ale cărui descrieri ale antichităţii îmi furnizează recomfortare de fiecare dată când mă simt trădată, afirmă că Pythia inhala nu ştiu ce gaze. Eu nu fac asta şi mă feresc chiar să stau prin bucătărie când îmi înmoi viziunile în predicţii meteo.

Oare oamenii mă plac fiindcă apar dezbrăcată lângă Celsius? Oare bărbaţii se mângâie imaginându-şi trupurile zvelte în fornicaţie cu al meu? Oare femeile ar vrea să îmi sărute buzele, să le sărut pe ale lor? Îndepărtez de la mine aceste viziuni ale concupiscenţei în act şi mă întorc înfiorată la plăcerea pură a lecturii, căci ea, numai ea mă poate ţine departe de viciu, de dezonoare şi de aromele orgiastice ale luxurii.

Mmmmm...

În esenţă, realizez acum, strălucirea mea este una morală. Eu mă lepăd de haine, de podoabele inutile ale trupului, pentru a pune în lumina cea mai blândă valoarea cunoaşterii ştiinţifice. Pentru a disemina către mase logica descoperirii. Pentru a promova setea de cunoaştere şi de adevăr. Fie ele şi probabile, în definitiv.

 Trebuie să închei aici aceste cioburi de gând, mă sună mama.

 

[Foto: Migo Caranfilian / MikeStudio: 0740.109.630 / lenjerie: Etam / Blană: MG Blănuri / Cizme: D'Anovi]

comenteaza acest articol pe Forum 


Alte articole de acelaşi autor:

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 5)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 6)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 7)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 8)

Rocsana vã prezintã vremea (nr. 9)